ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Kategórie
 
 
 
 
 

Oceľová panvica 20 cm de Buyer Mineral B

Kód produktu:5610.20
Výrobca:de Buyer
Dodacia lehota
Dostupnosť: skladom
Vaša cena: 41,90 €
Produkt je k dispozícii v týchto variantoch:
Dostupné v 7 variantoch
Oceľová panvica 24 cm de Buyer Mineral B 24 cm
Oceľová panvica 24 cm de Buyer Mineral B
Názov produktu: Oceľová panvica 24 cm de Buyer Mineral B
Kód produktu: 5610.24
Dostupnosť: skladom
10
Cena produktu: 50,90 €
Oceľová panvica 26 cm de Buyer Mineral B 26 cm
Oceľová panvica 26 cm de Buyer Mineral B
Názov produktu: Oceľová panvica 26 cm de Buyer Mineral B
Kód produktu: 5610.26
Dostupnosť: skladom
9
Cena produktu: 57,90 €
Oceľová panvica 28 cm de Buyer Mineral B 28 cm
Oceľová panvica 28 cm de Buyer Mineral B
Názov produktu: Oceľová panvica 28 cm de Buyer Mineral B
Kód produktu: 5610.28
Dostupnosť: skladom
11
Cena produktu: 70,90 €

Popis produktu

Oceľová panvica Mineral B je vyrobená zo 100% prírodného materiálu s ochranným včelím voskom. Ten slúži hlavne na ochranu pred koróziou. Panvica je bez akejkoľvek povrchovej úpravy (teflón, PFAO or PTFE). Žiadne prídavné chemikálie ju robia mimoriadne ekologicky šetrnou. Panvica je mimoriadne robustná a profesionálne vyhotovená. Panvica dosahuje vysoké teploty a rýchlo zatiahne mäso, čím uchová živiny a šťavu vo vnútri. Mäsko má na povrchu chrumkavú kôrkua vnútri je krásne šťavnaté. Panvica je skvelá nielen na pečenie a grilovanie mäsa, ale aj opekanie zemiakov a zeleniny. Do jedla sa neuvoľňujú žiadne škodliviny, iba trochu železa, ktoré je prospešné pre telo. Panvica si vytvára vlastnú nepriľnavú vrstvu a čím viac ju používate, tým je nepriľnavejšia. Čím je tmavšia, tým je nelepivejšia.

Priemer panvice 20 cm.
Priemer dna 14 cm.
Výška bez rúčky 3,3 cm.
Hmotnosť 1 kg.


Panvica potrebuje zvláštnu starostlivosť, ktorá sa odvďačí dlhou životnosťou. Panvica je vyrobená z ocele, ktorá môže korodovať. Preto je potrebné na začiatku učiniť niekoľko krokov k správnemu spôsobu užívania panvice.

Pred prvým použitím:
Umyte panvicu horúcou vodou. Panvicu dôkladne vydrhnite hubkou bez čistiacich prostriedkov, aby ste odstránili prebytok včelieho vosku. Následne zostane na panvici iba malý film vosku, ktorý uľahčí vypálenie panvice. Panvicu dôkladne utrite bavlnenou alebo papierovou utierkou.

Prvotné vypálenie panvice:
Nalejte do panvice asi 1-2 mm oleja, len aby zakryl dno panvice a zahrievajte ju (na vyšší stupeň) až pokým sa neobjaví dym. Vypnite sporák a opatrne vylejte horúci olej. Panvicu vytrite papierovými utierkami.

Bežné používanie:
Rozohrejte malé množstvo oleja v panvici a keď je panvica rozohriata, vložte do nej mäso a nechajte ho zatiahnuť cca 45 sekúnd z každej strany. Následne znížte teplotu a mäso dopekajte. Nenechávajte jedlo na panvici po dovarení.

Čistenie:
Umyte panvicu horúcou vodou pomocou špongie bez použitia saponátu. Na odolné pripáleniny použite hrubú časť špongie. Utrite dosucha.
Kvapnite do vnútra panvice trochu oleja a poriadne ho porozotierajte po vnútri panvice. Panvicu odložte na suché miesto.
Pozn.: čistenie panvice od pachov – raz za čas nasypte do panvice kuchynskú soľ a na vysoký stupeň ju „varte“ jeden a pol minúty. Soľ vysypte a vytrite panvicu kuchynskými utierkami. Soľ pomáha absorbovať zvyšky chutí a pachov z predchádzajúcich varení.

Varovanie!
Nikdy nenamáčajte panvicu v dreze a neumývajte ju v umývačke riadov. Panvica môže skorodovať. Ak sa objaví na panvici korózia vydrhnite ju pomocou drsnej hubky. Varenie kyslých jedál ako sú paradajky, víno, citrón a pod. Môže ovplyvniť prirodzenú nepriľnavosť panvice (zobrazia sa biele škvrny na panvici). Ak sa objavia použite postup ako pri prvom vypálení panvice. Ak sa objavia zvyšky vosku na varnej doske, utrite ich savým papierom, keď je doska horúca (pozor na popálenie).

Upozornenie pre zahrievanie na indukcii:
oceľ je veľmi dobrý vodič tepla a jej zahrievanie na indukcii je bleskové. Pri používaní na indukcii dodržujte nasledovné pokyny:

  • používajte miernu teplotu
  • nepoužívajte booster/turbo
  • neprehrievajte panvicu, keď je prázdna

Dodržiavajte tieto pokyny obzvlášť pri panviciach s priemerom 26 cm a viac.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia