ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Druhy nožov

Kategórie
 
 
 
 
 
 
 

Druhy nožov

Kulinársky svet sa vyznačuje rozmanitosťou a takisto je to aj s prípravou jedál. Preto je samozrejmé, že v kuchyni je potrebné mať viacero druhov nožov. Wüsthof ponúka pre každý úkon ten správny nôž. Či už s dlhou alebo krátkou čepeľou, pevný alebo flexibilný, vlnkované alebo hladké ostrie ako aj čepeľ s jamkovými priehlbinami, z nožov Wüsthof si určite vyberiete ten správny.

Lúpací nôž
Malý, príručný nôž s ohnutou čepeľou, hladkým ostrím a stabilnou špičkou.

Nôž na zeleninu
Krátka, šikovná čepeľ umožňuje čistú prácu. Ideálny k rozkrajovaniu, čisteniu a dekorovaniu ovocia a zeleniny.

Špikovací nôž
Malý, viacúčelový nôž s tenkou špičkou a hladkým ostrím. Najvhodnejší na krájanie cibule a byliniek. Veľký pomocník pri príprave zeleniny.

Nôž na paradajky
Jemne vlnkované ostrie hladko nakrája paradajky s húževnatou šupkou. Vidlicovitá špička je perfektná na servírovanie nakrájaných plátkov.

Dekoračný nôž
K dekoratívnemu krájaniu surovej, alebo uvarenej zeleniny ako aj porcovaniu masla.

Nôž na steak
S extra ostrým ostrím je vhodný nielen na krájanie a porcovanie steakov ale aj všetkých mäsových pokrmov.

Vykosťovací nôž
Ideálny k vykosťovaniu a zbavovaniu kože. Šľachy a prebytočný tuk s ním jednoducho odstránite.

Filetovací nôž
Pružná čepeľ garantuje papierovo tenké plátky rýb a mäsa. Tenká, vysokoelastická čepeľ dovoľuje veľmi presné rezy.

Nôž na chlieb
Vlnkované ostrie si poradí s každou kôrkou. Jedno či tvrdý alebo mäkký chlieb, chrumkavé pečené mäso alebo slanina.

Nôž na šunku
Nôž na porcovanie par excellence. Pečené mäso, šunka, mäso, či už surové alebo uvarené – vždy nakrájate správne porcie.

Kuchársky nôž
S týmto perfektne vyváženým nožom ľahko nasekáte nadrobno bylinky ako aj nakrájate mäso, ryby, ovocie a zeleninu. Všestranný nôž do kuchyne.

Nôž na lososa
S dlhou ohybnou čepeľou zľahka nakrájate lososa na papierovo tenké plátky.

Lopatka
Dlhá, tenká a ohybná čepeľ je vhodná k hladkému roztieraniu krémov, cesta a glazúr. Ideálna aj k oddelovaniu a otáčaniu palaciniek.

Vidlička na mäso
Počas porcovania drží vidlička pečené mäso pevne na svojom mieste.

Ocieľka
Aby ste nestratili pri každodennom používaní ostrosť Vášho noža, používajte ocieľky Wüsthof, ktorou Váš nôž jednoducho a účinne znovu naostríte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia