Praktické info

Kategórie
 
 
 
 

Kovaný nôž WÜSTHOF vzniká vo viac ako 40 pracovných krokoch z jedného kusu chróm-molybdén-vanádiovej ocele.

 

Oceľ
Na výrobu je použitá špeciálna oceľ na nože.
X50 Cr MoV 15 – vzorec pre optimálnu ostrosť

 

Keď sa pozriete na kované nože Wüsthof podrobne, môžete ľahko vidieť, čo ich robí tak populárne u domácich a profesionálnych kuchárov a prečo ich nechcú dať z rúk.

 

Pre rôzne činnosti pri príprave jedál sú potrebné rôzne tvary čepelí.

 

Kulinársky svet sa vyznačuje rozmanitosťou a takisto je to aj s prípravou jedál. Preto je samozrejmé, že v kuchyni je potrebné mať viacero druhov nožov. Wüsthof ponúka pre každý úkon ten správny nôž. Či už s dlhou alebo krátkou čepeľou, pevný alebo flexibilný, vlnkované alebo hladké ostrie ako aj čepeľ s jamkovými priehlbinami, z nožov Wüsthof si určite vyberiete ten správny.

 

Kuchársky nôž je najdôležitejší kuchynský spoločník pri varení a príprave jedál. S tradičným tvarom čepele je najčastejšie používaným typom noža v kuchyni. Je to skutočný všestranný nástroj, ktorý je možné použiť na krájanie, sekanie, rezanie, tvarovanie a zdvíhanie potravín.

 

Tu nájdete informácie ako najlepšie nabrúsiť Vaše nože. Vedeli ste, že je rozdiel medzi ostrením a brúsením nožov? A na čo sa používa ocieľka, brúska a brúsny kameň?

 

Správna starostlivosť o nože pre dlhotrvajúcu radosť.
Technicky vzaté sú všetky nože WÜSTHOF uspôsobené pre čistenie v umývačkých riadu. (okrem série IKON). Doporučujeme ale vždy hneď po použití nože vyčistiť vlhkou hubkou s trochou saponátu a opláchnuť pod teplou vodou. Nôž následne dôkladne osušte.

 

Pre správne uloženie nožov ponúkame viaceré možnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia