S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

KONTAKTY

NMK s. r. o.
Horný rad 535/7
906 13 Brezová pod Bradlom
tel: +421 944 255 944
info@kvalitnenoze.sk

» Druhy čepelí
Druhy čepelí

Pre rôzne činnosti pri príprave jedál sú potrebné rôzne tvary čepelí. Rozlišujú sa na:

Hladká čepeľ
Pri krájaní hladkou čepeľou dosiahnete čistý, hladký rez bez rozstrapkania. Vhodné pre krájanie rovnomerne tvrdých alebo mäkkých potravín ako napríklad mäso, ryby, zelenina, ovocie. Hladká čepeľ je vhodná aj na lúpanie ovocia a zeleniny.



Vlnkovaná (zúbkovaná) čepeľ
Ostrie s rovnomernými vlnkami (zúbkami) uľahčuje nakrajovanie a prekrajovanie potravín s tvrdou krustou ako napríklad chlieb, paradajky, ovocie ako ananás. Vhodné taktiež pre porcovanie koláčov.


Čepeľ s jamkovými priehlbinami
Pri krájaní vznikajú v jamkových priehlbinách vzduchové vankúše. Preto sa na čepeľ nič nelepí. S takouto čepeľou sa jednoducho krárajú tenké plátky šunky, lososa alebo carpaccia.

 

ZTBhYmI